De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
09 244 73 73
kinahuis@stad.gent 

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55, 9000 Gent
09 225 05 42
kinatuin@stad.gent

Archief

Oktober 2016 - De bende van :P
De wereld van Kina biedt leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar een workshop over kinderrechten aan. Het natuurmuseu voor kinderen en jongeren op het Sint-Pietersplein sloeg de handen in elkaar met de Kinderrechtswinkel voor het uitwerken van de tentoonstelling.
September 2016: Kei-Cool
Wie het effect van een aardbeving wil voelen,moet naar De wereld van Kina op het Sint-Pietersplein. De nieuwe tentoonstelling ‘Kei-Cool’ zet duizenden mineralen en gesteenten uit de museumcollectie in de kijker.
Januari 2016: "Glazen Straatje" op kindermaat
Een stalen kunstpenis, uitleg over seks voor mensen met een beperking en een vlaggensysteem voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat en nog veel meer is veranderd aan de permanente tentoonstelling over seksualiteit in De wereld van Kina: het Huis. Al 100.000 leerlingen kwamen kijken.
November 2013: Pandora Pixel
Deze expo nodigt kinderen en jongeren uit om na te denken over de wisselwerking tussen mens, natuur en klimaat. Je kan Pandora Pixel nog steeds bezoeken in de Wereld van Kina: het Huis. 
Mei 2013: Tinkeltuin
Een Tuin om te strelen. Dit artikel over de Tinkeltuin verscheen in Gent stadsmagazine. Het vertelt over de opening op 18 mei 2013. Ondertussen zijn de planten weelderig aan het groeien. Komt dat zien!
Juni 2012: Renovatieproject Tuinierswoning
De Tuinierswoning zal na de renovatie ingepast worden in de publiekswerking van de Tinkeltuin, de zintuigentuin in aanleg. Opvang van schoolgroepen, startplaats van rondleidingen voor volwassenen workshoplokaal voor kleuters… de mogelijkheden nà de renovatie zijn erg veelzijdig. Eind 2004 brandde een aangebouwde houten keet van de Tuinierswoning volledig uit. Een deel van het dak ging ook in de vlammen op. Het gebouwtje stond sindsdien te verkommeren in afwachting van renovatiewerken. Tot er begin dit schooljaar, onder impuls van de nieuwe directeur Educatieve Diensten, Jan Schiettekatte, een renovatiesamenwerking tot stand kwam met het Centrum voor Leren en Werken (CLW) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO). Het zijn opleidingstrajecten dag- en avondonderwijs van het Departement Onderwijs en Opvoeding. De eerste fase renovatiewerken startten eind maart 2012. Leerlingen uit het dagonderwijs plaatsten de werfafsluiting en deden voorbereidende grondwerken op zoek naar leidingen en afvoer. Een andere ploeg bouwde de stelling op rond de Tuinierswoning. Een signaal voor het opleidingstraject ‘dakdekker’ van het CVO om de dakwerken te starten. De renovatie fase 1 van het dak liep tot eind juni 2012. In september 2012 startten ze met fase 2: de afwerking.Een renovatieproject als dit is vrij uniek. In het volledige renovatietraject zullen zeer uiteenlopende vakopleidingen hun cursisten in de concrete praktijk het métier, de knepen van het vak, kunnen aanleren. Het renovatieproject is een win-winsituatie voor de scholen en voor De wereld van Kina.
© Stad Gent 2018
De Wereld van Kina,
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
tel. 09 244 73 73, kinahuis@stad.gent