De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
09 244 73 73
kinahuis@stad.gent 

De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55, 9000 Gent
09 225 05 42
kinatuin@stad.gent

Floraliën en Stuifmeelrace

Afbeelding: 
Wanneer: 
zaterdag 30 april 2016
Locatie: 
het Huis
Inhoud: 

Floraliën in De wereld van Kina: het Huis
Ook De wereld van Kina: het Huis is prominent aanwezig bij de terugkeer van de Floraliën naar de Gentse binnenstad
Van 22 april tot 1 mei 2016 staat Gent tien dagen lang in bloei. Ook De wereld van Kina: het Huis is prominent aanwezig bij de terugkeer van de Floraliën naar de Gentse binnenstad. Met een stuifmeelrace dagen ze de sportieve bloemenbezoeker uit op de binnenkoer. Ook het gelijkvloers van De wereld van Kina: het Huis is tijdens de Floraliën gratis toegankelijk met de tijdelijke tentoonstelling ‘Waardevolle, antieke plantenmodellen’.

De stuifmeelrace is een estafette waarbij twee groepen van 4 (of een veelvoud ervan) spelers tegen elkaar racen. De spelers proberen net zoals de bijen zoveel en zo snel mogelijk stuifmeel te verzamelen in hun nestplaats Door dit spel leren de spelers nieuwe begrippen over bijen kennen: stuifmeel, solitair, korf-, been-, buik- en kropverzamelaars. Ze leren ook dat bijen een belangrijke schakel vormen in ons ecosysteem. Doelgroep zijn vooral kinderen maar ook de volwassenen kunnen bijleren. Vooraleer het spel te spelen, kunnen de kinderen in een reuze 3D view-master het leven van de bij bekijken aan de ingang van de bijenkorf.

Tijdstip voor de animatie ‘stuifmeelrace’: Zaterdag 23, zondag 24, zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2016 van 14 tot 18 uur.

Een waardevolle collectie houten bloemmodellen werd door Prof. Dr. ir. Dirk Reheul, Vakgroep Plantaardige Productie, Universiteit Gent geschonken aan De wereld van Kina: de Tuin. De vervaardiger was Brendel, R.
Het is mogelijk om plantenfamilies te bestuderen aan de hand van deze modellen. Kennis en kunst beginnen immers bij verwondering, ontdekking en beleving. Ter gelegenheid van de floraliën is een gedeelte van deze collectie gratis te bewonderen in De wereld van Kina: het Huis.

Tijdstip voor bezoek tentoonstelling: Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei telkens van 9 tot 22 uur, enkel op zaterdagen en zondagen van 10 tot 18 uur.

© Stad Gent 2019
De Wereld van Kina,
Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
tel. 09 244 73 73, kinahuis@stad.gent